Werkend Fit

Hoe houd je het lichaam fit

   aug 11

Een tandarts blijft altijd waardevol

Natuurlijk ligt in onze blogs de nadruk op zaken die direct met werken en fitheid te maken hebben. Gezond eten, nachtrust en fitness zijn slechts drie van de vele onderwerpen die op Werkend Fit de revue hebben gepasseerd. Vandaag kijken we naar iets wat misschien een minder directe link heeft met werken, namelijk: de tandarts. Hoewel, met een ontsteking in één van uw kiezen of een beklemde zenuw onder uw tand is het natuurlijk niet fijn werken. Vandaag toon ik aan waarom een tandarts tot in de eeuwigheid der dagen waardevol blijft.

Oud beroep

Het vak tandarts is misschien wel één van de beroepen die al het langst uitgeoefend wordt op deze wereld. Mensen consumeren en eten, vandaar dat mensen ook klachten aan hun gebit kunnen krijgen. Vroeger ging een bezoek aan de tandarts natuurlijk heel anders dan dat tegenwoordig gaat. Een paar eeuwen geleden mocht je gaan zitten op een stoel en zonder verdoving ging de tandarts, vaak met zijn assistenten, rommelen in de monden van mensen. Inclusief tangen en ander gereedschap.

Ander beeld

Hoe anders is dat beeld vandaag de dag. De tandarts is een specialist en gaat in 99 van de 100 gevallen een stuk secuurder aan de slag (afgezien van die paar tandartsen die er een potje van maken en inmiddels te boek staan als ‘horror tandarts’). Een gaatje wordt met de modernste apparatuur gevuld en voor je het weet sta je weer buiten. Zonder al te veel pijn. Hoe anders was dat vroeger…

De toekomst

De verwachting is dat het er in de toekomst alleen nog maar rooskleuriger uit gaat zien voor de patiënt van de tandarts. Veel onderzoek wordt verricht op het gebied van de apparatuur van tandartsen. De kans dat je over een jaar of twintig naar de tandarts gaat en zonder enige pijn een kies kan laten trekken, is in mijn ogen dichterbij dan ooit.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.