Werkend Fit

Hoe houd je het lichaam fit

   jun 08

Fit en gezond zijn, niets is beter!

Wat is er nu fijner dan fit en gezond zijn? Je niet of zelden ziek melden is voor jou en je werkgever enorm prettig! Af en toe een keer ziek is iedereen wel eens, maar structureel ziek melden? Dat is en niet fijn voor jezelf en niet fijn voor je werkgever!

Fit blijven

Hoe zorg je dan dat je fit blijft? Zorg dat je op het werk ook normaal en op normale tijden eet. Probeer dit zo’n 5 keer per dag te doen. Pak weinig vette dingen en zorg dat je veel fruit eet! De energie die je daarvan krijgt kan je goed gebruiken tijdens het werk! Drink niet te veel frisdrank maar drink water, thee of een sapje!

Let daarnaast ook op je houding. Ga niet onderuit gezakt of half liggend achter je bureau zitten. Zorg voor een goede stabiele houding! Hiermee zorg je er ook voor dat je actiever blijft gedurende de dag. Heb je toch een slaperig momentje? Dat kan altijd natuurlijk, zorg dan dat je even een frisse neus gaat halen of ga even rekken! Dat helpt altijd!

Fysiotherapie

Heb je toch echt ergens last van? Ga dan op tijd naar de fysiotherapeut! Blijf niet te lang met je klachten lopen, dan is de kans alleen maar groter dat ze erger worden! Een fysiotherapeut kan op een goede en snelle manier alle klachten behandelen zodat je weer fit en gezond aan het werk kunt! En dat werkt een stuk fijner! Zonder pijn of klachten je werk kunnen doen en je baas weer blij maken! En wie weet zit er dan wel een bonus voor je in..