Werkend Fit

Hoe houd je het lichaam fit

   apr 10

Voetbalkampen

Tegenwoordig kun je er als eerste elftal van een amateurclub niet meer omheen, je gaat als selectie elftal met z’n alle op trainingskamp. Er zijn natuurlijk meerdere voetbalkampen waaruit gekozen kan worden en al deze verschillende voetbalkampen brengen andere kosten met zich mee. Hier komen we later in dit artikel nog op terug. Of je nou als selectie elftal hier aan mee moet doen ligt uiteraard geheel aan de club. Het kan veel voordelen met zich mee brengen. Het is goed voor de teambuilding, je creëert dus een goede sfeer en je leert elkaar als team beter kennen, wat vooral positief kan zijn aan het begin van het seizoen. Daarnaast kun je ook voetbaltechnisch op elkaar in spelen. Zo is het dus niet alleen goed voor de sfeer maar ook wel degelijk voor het spel.

Soorten voetbalkampen

Er zijn ontzettend veel verschillende voetbalkampen waaruit gekozen kan worden. Je kunt er als team voor kiezen om in eigen land te blijven en voor een kamp te kiezen dichtbij huis. In Nederland zijn er genoeg opties waaruit gekozen kan worden. Het voordeel hiervan is dat iedereen met eigen vervoer hierheen kan en daarnaast is het een stuk goedkoper dan voetbalkampen in het buitenland. Het voordeel van een kamp in het buitenland is dat het hier meestal toch een stuk beter weer is. Zo is de kans op regen minder en kun je als team goed buiten trainen.

Kosten

De kosten voor voetbalkampen kunnen erg uiteen lopen. Zoals hierboven al genoemd ligt het er dus aan of je in Nederland of in het buiteland op trainingskamp gaat. Dit verschilt enorm in prijs. Daarnaast ligt het ook aan de duur van een trainingskamp. De meeste teams gaan 3 tot 4 dagen, dit is het gemiddelde. Mocht je als team langer willen gaan, zal dit uiteraard ook weer meer gaan kosten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.