Werkend Fit

Hoe houd je het lichaam fit

   aug 25

Wat zijn de symptomen van hyperventilatie?

Ik, van Werkend Fit, leg er liever niet de nadruk op. Maar toch is het een realiteit waar we helaas niet omheen kunnen: ziekte van collega’s. En met ziekte bedoel ik in dit geval niet je directe collega die vanwege de griep een klein weekje geveld is en op bed ligt. Nee, met ziekte bedoel ik in dit geval een serieuze ziekte. Bijvoorbeeld een collega die chronisch ziek is. Of een collega die last heeft van aanvallen van hyperventilatie. Over die laatste groep collega’s gaan we het hebben. Ik hoop natuurlijk dat je het nooit mee zult maken, maar je zult maar net zien dat je een collega hebt die er last van heeft. Dan is het handig dat we in deze blog onder andere antwoord geven op de vraag: wat zijn de symptomen van hyperventilatie?

Wat zijn de symptomen van hyperventilatie?

Om die vraag (wat zijn de symptomen van hyperventilatie?) dan maar gelijk te beantwoorden: de symptomen van dit vervelende verschijnsel lopen nogal uiteen. Het meest bekend is natuurlijk de man of vrouw die door hyperventilatie ademtekort heeft. De ademhaling van die persoon is dan zo danig uit ritme, dat het amper meer mogelijk is om goed en rustig adem te halen. Om die ademhaling weer normaal te krijgen, worden wel eens broodzakjes gebruikt. Door te ademen in deze zakjes, komt de verhouding koolstofdioxide en zuurstof ook weer in orde.

Andere symptomen

Andere symptomen die te maken hebben met hyperventilatie zijn dat iemand plotseling heel erg licht in zijn of haar hoofd wordt. Dit komt natuurlijk weer voort uit het feit dat de ademhaling (en dus het zuurstofgehalte in de luchtwegen) niet goed op orde is. Ook dat heeft weer te maken met die verhouding tussen zuurstof en koolstofdioxide. Daarnaast is een hevige hoofdpijn ook een verschijnsel dat vaak om de hoek komt kijken bij mensen die last hebben van hyperventilatie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.