Werkend Fit

Hoe houd je het lichaam fit

   dec 15

Werk & Gezondheid

Het belang van een gezond lichaam
Iedereen weet dat een gezonde levensstijl bevorderlijk is voor een goede gezondheid. Voldoende beweging, gezond eten en het liefst weinig tot geen alcohol. Ook roken is iets wat je beter niet kunt doen. Het valt niet altijd mee om je hier aan te houden. Er komt immers veel discipline kijken om dit vol te kunnen houden. Dat geldt niet voor iedereen, want er zijn genoeg mensen die iedere dag naar de sportschool gaan of gaan hardlopen. Dit zijn de fanatiekelingen. Er zijn veel meer mensen in Nederland die hier moeite mee hebben en zelden tot nooit bewegen.

Gezond eten is misschien nog wel moeilijker voor velen. Een vette hap is verleidelijk en op veel momenten ligt de verleiding op de loer. Dan is het moeilijk om je hier tegen te verzetten als het min of meer een gewoonte is geworden. Ook alcohol en roken zijn voor veel mensen een ‘probleem’. De meeste mensen die roken zouden het liefst met deze gewoonte willen stoppen, maar het is simpelweg een verslaving geworden. Het is ook lastig om te stoppen met roken als het een hardnekkige verslaving is geworden. De meeste rokers zijn natuurlijk op de hoogte van de risico’s. Op lange termijn kan het allerlei ziekten en kwalen veroorzaken. Er is daarom ook geen enkele aanleiding om te gaan roken. Zeker niet als het om de gezondheid gaat.

Werk en gezondheid
Als je werkzaam bent bij een bedrijf ben je niet de enige die wil dat je er een gezonde levensstijl op na houdt. Wanneer je door je levensstijl vaak ziek bent, is je werkgever natuurlijk allesbehalve blij. Ook wanneer je nooit ziek bent, maar door je gezondheid niet optimaal presteert is dat allerminst goed. Het is dan zaak om je levensstijl te veranderen en te zorgen. We raden je dan aan om het roer niet radicaal om te gooien, maar dit stapsgewijs te doen. Begin bijvoorbeeld rustig met sporten en neem eens wat vaker de trap. Probeer ook je voedingspatroon aan te passen.